Schoen AdviesPodologiePodotherapieTeamkledingExtern AdviesDoorverwijzingContact 

SCHOEN ADVIES

Bedrijfsformule
Starshoe VMA verkoopt sportschoenen, maar dat doen we anders dan bij een willekeurige sportspeciaalzaak. Veel mensen kopen een bepaald type sportschoen vanwege het merk, de kleur of omdat velen op de club de schoen dragen. Nu zijn er ook bij Starshoe mooie schoenen te koop, maar hier wordt er eerst en vooral voor gezorgd dat de schoen functioneel bij de sporter past. En daar komt meer bij kijken dan maat, kleur en prijs; iedereen loopt  anders en niemand heeft dezelfde voeten. Individuele keuzes moeten worden gemaakt op basis van onder andere gewicht van de sporter, manier van voetafwikkeling, maat en vorm van de voet en de diverse soorten van voetbelasting.
Verkeerd gekozen schoeisel is een veel voorkomende oorzaak van blessures. Starshoe helpt bij het kiezen van de  meest geschikte sportschoenen en daarmee wordt de kans op (overbelastings) blessures verkleind.

Advies
Starshoe VMA geeft een individueel advies ten aanzien van het optimale sportschoeisel. Eerst wordt naar het looppatroon en de voetbelasting gekeken. Het maakt daarbij enorm uit welke sport wordt beoefend. Tijdens een voetbalwedstrijd worden de voeten nu eenmaal anders belast dan bij het spelen van badminton of het lopen van een marathon. Om welke sport het ook gaat, bij Starshoe VMA kan iedere sporter terecht voor een vakkundig advies.

Verkoop
De belangrijkste reden om sportschoenen bij Starshoe Breda, Zeist en Zoetermeer aan te schaffen is de kwaliteit van de advisering en aanpak. Het assortiment bevat vrijwel alle grote merken zoals Adidas, Asics, Brooks, Dita, Hanwag, Lowa, Meindl, Mizuno, New Balance, K-Swiss en Saucony. 

Voetbelasting en looppatronen
Zowel stilstaand als lopend is de voetbelasting meetbaar en klaar voor analyse en advies over gebruik. De voet in rust geeft informatie over lengte en breedte en de diverse soorten van voetbelasting. Voeten worden vaak benoemd aan de hand van de voetdruk tijdens statische belasting ( is voetbelasting bij stilstaan ). Deze statische belasting kan gemakkelijk worden bekeken op een podobaroscoop. Bij lopen verandert de mate van belasting totaal. Daarom mogen aan de uitkomst van analyses over stilstaande voeten nooit consequenties worden verbonden over de voetbelasting tijdens lopen.

Op de 25 meter lange testbanen in het bedrijf worden de bewegende voet (en uiteraard het gehele been) met behulp van videobeelden geanalyseerd. Afwijkingen van de functionele normen aan voet-, enkel- en kniebewegingen kunnen beeld voor beeld worden teruggekeken. Met behulp van deze testgegevens wordt nieuw schoeisel uitgezocht dat past bij het looppatroon van de sporter. Opnieuw worden  video-opnames gemaakt ter controle. Zo krijgt iedere bezoeker de meest geschikte sportschoen.

Blijft te veel afwijking van de bewegingsnorm bestaan dan zal gekozen moeten worden voor extra correctiemiddelen. Starshoe heeft een uitgebreide reeks van correctiemogelijkheden. Kleine afwijkingen worden met geprefabriceerde middelen opgelost. Bij meer correctie bestaat de mogelijkheid een individueel aangemeten supplement te vervaardigen. Starshoe beschikt daarvoor over unieke footscantechnologie waarmee de afwijkende voetfunctie tijdens de gehele afwikkeling van de voet kan worden geregistreerd. In de meeste gevallen kunnen de correctiemiddelen worden geplaatst in het gekozen schoeisel. 

StarshoeRetroRun