KIES HET LOGO VAN DE SPECIALIST VOOR EEN WEBSITE BEZOEK

Netwerk van podotherapie en orthopedie
Slimme oplossingen voor problemen die veroorzaakt worden door een afwijkende stand van de voeten of verkeerd looppatroon. Podotherapeuten zijn erkende specialisten op het gebied van de voet en kunnen dergelijke klachten behandelen. De podotherapeut behandelt klachten die voortkomen uit afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon. Ook behandelen zij huid- en nagelaandoeneingen en geven zij preventieve adviezen.

Binnen het Voet Medisch Adviescentrum Starshoe zijn meerdere specialisaties aanwezig. Mocht er vanuit de loopanalyse bij Starshoe geconstateerd worden dat er verder onderzoek nodig is dan verwijst Starshoe aan de hand van een netwerk door.

De podotherapeuten binnen dit netwerk zijn gespecialiseerd in het uitgebreid onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan uw voeten, enkels, knieën, heupen en rug die u kunnen belemmeren met het sporten, in het dagelijks functioneren en welke ontstaan door een afwijkende voetstand of verkeerd looppatroon. Ook sportblessures of klachten als gevolg van diabetes mellitus of reuma (o.a. artrose) kunnen door een podotherapeut behandeld worden. De podotherapeut heeft een aantal behandelmethoden om de oorzaak van een klacht te achterhalen of deze weg te nemen. Hier kunt u bijvoorbeeld denken aan podotherapeutische zolen of ortheses, maar ook medical taping behoort tot de mogelijkheden.

Podologie
De sportpodologie is bezig een centrale rol te verwerven in de paramedische wereld die ook steeds meer doordrongen raakt van het belang van de gezonde sportende voet. De voeten van de gezonde sporter zijn letterlijk en figuurlijk het fundament voor zijn prestaties en zijn sportplezier. Gezonde voeten en juist gekozen sportschoeisel zijn van doorslaggevend belang voor de mobiliteit van het houding- en bewegingsapparaat. Disbalans in deze basis heeft vaak sportblessures tot gevolg. Een juiste balans helpt sportblessures te voorkomen en sportprestaties kunnen aanmerkelijk verhoogd worden! Veel (para)medische disciplines binnen de sport, zoals voetverzorgers en sportfysiotherapeuten, maar natuurlijk ook de sportvakhandel hebben te maken met de voet en met de sportschoenen.

Op de werkvloer bij Starshoe is altijd een sportpodoloog aanwezig om eventueel direct aanpassingen te vervaardigen in de sportschoen.