Hockey

Een belangrijke taak van hockeyschoenen is het opvangen van krachten die vrij komen bij de bewegingen in deze sport. Bij het rennen, landen en keren krijgen de voeten krachten te verwerken van wel drie tot vier keer het lichaamsgewicht. Met de juiste schoen worden de enkel-, knie- en heupgewrichten minder snel overbelast.

Er worden hoge eisen gesteld aan de stabiliteit en het dempende vermogen van de hockeyschoen. Voldoende grip en het gevoel van contact met de ondergrong zijn hierbinnen van groot belang. Binnen de collectie van Starshoe is er voldoende keus om de hockeyers te voorzien van de juiste schoen.

Korfbal

Korfbal is een zeer dynamische sport, die met veel explosiviteit en hoge belasting beoefend wordt. Dit zorgt voor veel belasting op het onderlichaam en dan met name op de voeten. Om korfbal en de dynamiek die het met zich meebrengt optimaal te kunnen beoefenen, is goed sportschoeisel een must. De pezen, spieren en gewrichten moeten goed ondersteund worden tijdens het korfballen om blessures te voorkomen.

Korfbal kent een buitencompetitie en een zaalcompetitie. Dit vraagt om twee verschillende schoenen, namelijk een kunstgrasschoen en een indoorschoen. Beide schoenen moeten de enkel-, knie- en heupbanden ondersteunen en stabiliseren. Met de visie van VMA Starshoe kan de juiste schoen geadviseerd worden en sport de korfballer blessurevrij.