De wandelschoen wordt veel gebruikt voor lange afstand wandelingen. De combinatie van de factoren afwikkeling, stabiliteit, demping en pasvorm is per voettype variabel.

Afwikkeling: Met de correcte functie van de voet wordt de val gebroken voor het onderbeen. Vanaf het enkelgewricht wordt deze beweging ingezet, ook wel pronatie genoemd. Bij lange afstanden ontstaat er vermoeidheid, dit zal de voet benadelen in haar functie. Een lage wandelschoen met de voet overeenkomend rolpunt, wat per persoon verschillend is, kan hierbij ondersteuning bieden met behoud van de natuurlijke afwikkeling.

Stabiliteit: Ondersteuning van het onderste sprong gewricht zorgt voor een natuurlijke sturing richting de voorvoet, waardoor de druk hieronder natuurlijk verdeeld wordt. Deze steun kan geboden worden door zoolcontructies en hielcontreforts. Onder de voorvoet moet de schoen stevig genoeg zijn voor de juiste ondersteuning. De posities van steunende zool elementen is per persoon en voetstand variabel. De zool moet de nodige grip bieden op alle te verwachten ondergronden.

Demping: Bij het lopen op een verharde ondergrond zoals asfalt, mist de voet demping van een natuurlijke ondergrond. Met de bij u passende wandelschoenen kunnen schokken geabsorbeerd worden. Dit mag niet nadelig zijn voor de pronatie inzet van het enkelgewricht. Lange afstanden lopen op te zachte schoenen zorgt voor vermoeide voeten, daarom adviseert Starshoe om niet op hardloopschoenen te wandelen.

Pasvorm: De wandelschoen dient op de juiste punten aan te sluiten op de voet en enkel. Een voet is bewegend langer dan stilstaand, zorg daarom voor voldoende ruimte bij het beoordelen van de maat, dit zowel in de breedte als lengte. Deze benodigd ruimte is per voetstand variabel. Met een wandelschoen waarop de natuurlijke afwikkeling plaats kan vinden wordt het slippen van de schoen verminderd. Het is van groot belang dat de voeten zo droog mogelijk blijven tijdens het wandelen, vocht kan namelijk de kans op blaren vergroten. Ter bevordering van transpiratie afvoer is het bebruik van ventilerende materialen belangrijk. Met een goede wandelsok heeft u de beste bescherming tussen voet en schoen.

Starshoe heeft een ruim aanbod in lage wandelschoenen om de wandelaars te kunnen voorzien van de juiste schoen. Starshoe zoekt voor iedere wandelaar de juiste wandelschoen gelet op stabiliteit, afwikkeling, demping en pasvorm.